Trenger du DJ?

Skal du arrangerefest, er det mange former for underholdning man kan leie inn. En populær mulighet er å få tak i en DJ som kan sørge for dans og god stemning. Men det er viktig å velge en DJ som forstår ditt behov. Skal du arrangere en 50 års dag, er det neppe noen ide å leie inn en ung DJ som ikke kan noe om den musikken gjestene på selskapet foretrekker.

Av: Tønnes Steenersen, Kurer Media
epost

Det er få ting som kan måle seg med en fest hvor man har en god DJ og dansegulvet er fullt hele kvelden. Med en god DJ kan man på forhånd gi noen signaler om hva slags musikk hanskal velge. En god DJ må også kunne ta imot ønsker fra de som er til stede. En dårlig DJ kan være mer til skade enn glede, mens en god DJ kan toppe festen og gjøre den uforglemmelig. Den største aktøren på formidling av DJs er DJBooking Norge. Her kan man velge mellom mange forskjellige DJs og de har også lyd og lys for enhver anledning.

Erfaren DJ

Selv har jeg vært DJ på alle typer arrangementer. Bryllup, julebord, bursdager, nattklubber og andre type arrangementer. Det er to viktige ting vi alltid bruker tid på når vi skal forberede et oppdrag:

  • Hva slags musikk ønsker man. Er det en 50 års dag, kan man anta at musikk fra siste halvdel av 80-tallet kan slå an. Det er derfor viktig å prate med kunden om dette. Kanskje det er helt spesielle sanger de husker fra de var russ eller andre sammenhenger fra de var unge.

  • Hvis kunden også trenger lyd og lys, er det viktig at dette er dimensjonert til lokalene og størrelsen på festen. Det er mye å velge i, og en stor aktør på dette er 123lyd.

De gode disc jockeyene forbereder seg godt, og har dialog med kunden før festen. De er ute i god tid, og hvis lyd og lys skal settes opp, gjøres dette i samarbeid med arrangøren slik at det ikke forstyrer festen. Har man noen spesielle avtaler, som for eksempel brudevals, har man dette klart til avtalt tidspunkt.

En mobil DJ kan spille i 4-5 timer. Dette avtales som regel på forhånd. En god DJ har da en plan for kvelden i forhold til musikk og rekkefølgen på denne. Skal DJ spille lenger enn det som er avtalt, må dette avtales med DJ, og det er som regel i kontrakten avtalt prisen for dette.

DJ er et yrke med lange tradisjoner. Man kan lese mer om dette på Wikipedia (Wikipedia om DJ). Men også denne bransjen har endret seg. Dagens DJ snakker som regel ikke så mye i mikrofonen så sant det ikke er avtalt. De har som regel en mer tilbaketrukken rolle hvor de er en del av festen. Det har også skjedd en revolusjon når det gjelder DJ-utstyr og tilgangen på musikk. En ønskeplate i dag kan en DJ finne frem på kort tid. Før var man avhengig av å ha den med på singel eller en LPplate.

Bestille DJ

Skal du være sikker på at festen blir vellykket, bør du få tak i en proff og erfaren DJ. Kurer Media kan hjelpe deg med det. Noen velger å gi en bekjent noen kroner for å spille, men det blir sjelden vellykket. DJ er et yrke, så det kan være en ide å få tak i en som har dette som profesjon og som kan ta festen din til nye høyder.

Siste nytt

Drone

Inspisere tak

Inspisere tak Har du et tak som er vanskelig å komme til, og som du gjerne skulle sett litt nærmere på? Da kan det være

Les mer »